Desery Przepisy

Jabłkowy crumble

Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod kruszonką. Dziś mam dla Was szybki przepis na banalnie prosty deser, na który skusi się każdy łasuch i nie tylko. No bo kto potrafi się oprzeć kruszonce? 😉 Kilka składników, chwila w piekarniku i gotowe! Pyszny i ekspresowy, owocowy, a przede wszystkim zdrowy deser, specjalnie dla Was 😉

Jabłkowy crumble

Wielkość porcji 2

Składniki

  • 2 jabłka
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  1. Jabłka myjemy i kroimy w kostkę. Możemy je wcześniej obrać, ja jednak pomijam ten krok. Pokrojone jabłka rozdzielamy pomiędzy 2 kokilki.
  2. W małej miseczce mieszamy ze sobą pozostałe składniki tworząc kruszonkę. Posypujemy nią jabłka, kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 minut. Podajemy ciepłe z gałką lodów. Gotowe!
http://mostekwkuchni.pl/jablkowy-crumble/

Podziel się z innymi

Podobne wpisy