Porady i recenzje Przekąski

Przepisy na szybkie przekąski, którymi zaskoczysz swoich bliskich!

Niezapowiedziani goście? Musicie przygotować coś na szybko? Przepisy na szybkie przekąski dostępne w Internecie to świetny sposób na to, by z niewielu składników, które zazwyczaj każdy ma w domu, przygotować danie zachwycające swym smakiem i wyglądem. Niewielka przekąska przyrządzona ze sprawdzonego przepisu z pewnością zadowoli gości 😉 Sprawdźcie sami jakie to proste!

1. Słodko czy nie słodko, czyli przekąska bekonowa

Przepis dostępny na wkuchnizwedelm.wedel.pl zaskoczy niejednego wielbiciela bekonu. Choć połączenie go z czekoladą brzmi abstrakcyjnie i niecodziennie, to ten przysmak jest elementem wielu dań serwowanych w najlepszych restauracjach przez profesjonalnych i znanych kucharzy. Przepis na przygotowanie tej zaskakującej przekąski jest banalnie prosty i przede wszystkim szybki w wykonaniu. Boczek należy podsmażyć na patelni, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ogromne znaczenia dla ostatecznego smaku kompozycji ma jakość czekolady. Usmażony boczek należy następnie zanurzyć w roztopionej czekoladzie. Gotowe!

2. Idealna na seanse filmowe – chrupiąca ciecierzyca w czekoladzie

Spontaniczna decyzja o oglądaniu filmu lub ulubionego serialu ze znajomymi? W łatwy i szybki sposób możesz im zaserwować coś zupełnie zaskakującego niż dotychczas serwowane przekąski. Ciecierzyca w czekoladzie to smaczniejsza i zdrowsza wersja sklepowych przysmaków. Przepis jest niezwykle prosty. Ugotowaną ciecierzycę należy ułożyć na blaszce do pieczenia i piec przez kwadrans w temperaturze 170 st. Celsjusza. Następnie posypać ciecierzycę startą lub pokruszoną czekoladą i piec przez kolejny kwadrans. Po ostygnięciu można serwować przekąskę gościom.

3. Śliwkowo-bekonowe roladki w czekoladzie

Bekon, suszone śliwki i czekolada znajdują się niemal w każdym domu oraz są do kupienia w pobliskim sklepie, dlatego przygotowanie takiej przekąski jest szybkie i mało wymagające. Śliwki należy zawinąć w boczek, a następnie piec około 10 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Można polać je roztopioną czekoladą lub jeśli czas pozwoli, przygotować specjalny sos z dodatkiem żurawiny i wina.

Prawda, że banalnie proste? Te pyszne, szybkie przekąski wyczarujecie w dosłownie kilka chwil! Znajomi na pewno będą zadowoleni i miło zaskoczeni kiedy zaserwujecie im takie przysmaki 🙂 A więc? Kto się skusi? 😉

Podziel się z innymi