W końcu przyszło lato, a razem z nim upały. W gorący dzień warto uraczyć się czymś orzeźwiającym, a nic tak nie krzyczy „urlop” i „lato” jak kolorowe drinki! Tym razem mam dla Was Margaritę z soczystym arbuzem, nie dziękujcie 😉
Składniki:
- 3 i 1/2 szklanki miąższu z arbuza
- 1/2 szklanki tequili
- 1/2 szklanki soku z limonki
- 1/2 szklanki likieru pomarańczowego opcjonalnie, wymienne na sok pomarańczowy
- Limonka i cukier do dekoracji
Sposób wykonania:
- Arbuza wrzucamy do blendera i robimy z miąższu puree. Przelewamy do pojemnika i mrozimy ok. 3h.
- Kiedy arbuz się zmrozi wrzucamy go ponownie do blendera, dodajemy resztę składników i blendujemy.
- Limonkę kroimy na pół, następnie w ćwiartki. Brzegi szklanek przecieramy kawałkiem limonki. Następnie wilgotne brzegi maczamy w cukrze. Ostrożnie wlewamy drinki do szklanek, dekorujemy kawałkami limonki. Gotowe!