Migdały mielimy w blenderze lub innym rozdrabniaczu na "piasek". Przesypujemy na talerz, na drugim talerzu roztrzepujemy jajko.
Pierś z kurczaka kroimy na pół wzdłuż długości. Każdą połówkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Rozbitego kurczaka doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem, następnie maczamy w jajku i przekładamy do migdałów. Dokładnie pokrywamy kotlety panierką i smażymy na średnim ogniu po ok. 5 minut na stronę.
Kiedy kurczak się smaży przygotowujemy noodle. Marchewkę obieramy, cukinie dokładnie szorujemy, następnie używając spiralizatora lub obieraczki robimy z warzyw "makaron". Cytrynę kroimy na pół, jedną połówkę kroimy w plastry.
Kiedy kurczak będzie gotowy, ściągamy go z patelni i wrzucamy warzywa. Wyciskamy do nich sok z połowy cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem (nie więcej niż 1/4 łyżeczki).
Smażymy ok. 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną. Odsuwamy je na bok patelni, a w powstałym miejscu kladziemy plasterki cytryny i smażymy do lekkiego zbrązowienia (ok. 1 minuta na stronę).
Wykładamy noodle na talerze, następnie kładziemy kurczaka i dekorujemy go plastrami cytryny. Gotowe!