Cebulę obieramy, kroimy na pół, następnie w piórka. Umytą rzodkiewkę kroimy w plastry. Ananasa kroimy w małą kostkę, natkę pietruszki lub kolendrę drobno siekamy, a limonkę kroimy w ćwiartki.
Nasze muszle taco napełniamy do połowy wieprzowiną (przepis na szarpaną wieprzowinę znajdziecie tutaj). Następnie rozkładamy część cebulki, ananasa i rzodkiewki. Całość przykrywamy kolejną warstwą wieprzowiny i układamy na niej pozostałe składniki. Nasze taco posypujemy natką. Podajemy z ćwiartką limonki, którą wyciskamy na taco bezpośrednio przed jedzeniem. Gotowe!
Uwagi dodatkowe:
Jeżeli nie możecie znaleźć muszli taco w swoim okolicznym sklepie możecie zrobić zastępcze z małych tortilli. Tortille przewieszamy przez kratkę piekarnika tak, by utworzyły łódeczki i pieczemy dosłownie 3-4 minuty w temperaturze 180°C.