W małej miseczce łączymy ze sobą majonez i ketchup. Pojedynczą kromkę rozwałkowujemy bardzo cienko, w tym czasie pozostałe kromki trzymamy pod folią spożywczą lub ściereczką by nie obsychały.
Rozwałkowaną kromkę smarujemy odrobiną mieszanki majonezu i ketchupu (ze za dużo, nadmiar wypłynie). Następnie kładziemy na nią plasterek sera. Na tym etapie możecie urozmaicić swoje zawijańce dodając np. plasterek szynki lub kawałek papryki.
Kromkę z serem zawijamy w roladę dość ciasno, następnie owijamy ją plasterkiem boczku. Powyższe czynności powtarzamy do wykończenia składników. Tak przygotowane zawijańce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 10 minut. Gotowe!
Uwagi dodatkowe:
Nasze zawijańce możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako dodatek świetnie sprawdzą się też Wasze ulubione dipy.