Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, łyżkę mąki oraz cukier. Mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Miseczkę nakrywamy czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut.
Pieczarki oraz cebulę kroimy drobno. Cebulę podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na odrobinie oliwy. Dodajemy pieczarki, sól oraz pieprz do smaku i wszystko razem podsmażamy przez kilka minut. Gotowy farsz odstawiamy do przestudzenia.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, następnie dodajemy margarynę i dokładnie siekamy ją razem z mąką. W szklance mieszamy śmietanę, żółtko i szczyptę soli, następnie dodajemy wszystko do mąki razem z drożdżami. Wyrabiamy nasze ciasto, aż stanie się jednolite i elastyczne.
Ciasto dzielimy na pół, część której nie używamy trzymamy pod przykryciem. Rozwałkowujemy pierwszą części na długi prostokąt i nakładamy na nią połowę farszu rozsmarowując pieczarki równomiernie. Następnie ciasto zwijamy w roladę i kroimy w mniejsze kawałki (rozmiar zależy od Was). Gotowe paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je rozmąconym jajkiem i pieczemy w temperaturze 160° przez ok. 25 minut. Czynność powtarzamy z pozostałym ciastem i farszem. Gotowe!