Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Miód i musztardę mieszamy z odrobiną soli i pieprzu. Pierś indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, pokrywamy marynatą i odstawiamy na 30 minut.
Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy w łódeczki. Wrzucamy je do miski, dodajemy ok. łyżkę oleju, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dokładnie mieszamy do momentu pokrycia wszystkich ziemniaków przyprawami.
Na blachę wyłożoną folią aluminiową kładziemy indyka zostawiając miejsce na ziemniaki. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut, po tym czasie dorzucamy ziemniaki. Mieszamy je od czasu do czasu, wszystko pieczemy jeszcze 30-40 minut lub do momentu kiedy indyk będzie upieczony, ale soczysty (po nakłuciu mięso powinno być białe, ale jeszcze wypuszcza soki). Gotowe!