Różyczki brokuła kroimy na mniejsze kawałki, cebulkę w piórka, a czosnek drobno siekamy. Na niewielkiej ilości oleju oraz masła smażymy brokuły i cebulkę do momentu uzyskania jasnozielonego koloru brokuła, ok. 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dorzucamy czosnek oraz przyprawy i wszystko razem mieszamy, smażymy jeszcze chwilę i przekładamy do formy.
Fetę kroimy w małą kostkę i dorzucamy ją do brokułów. Jajka roztrzepujemy, dodajemy śmietanę oraz mleko i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Masą zalewamy zawartość formy. Na wierzchu układamy pokrojone na pół pomidorki.
Frittatę wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy ją, posypujemy tartym serem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut. Gotowe!