W garnku podgrzewamy olej do głębokiego smażenia. W dużej misce łączymy panierkę Panko i wiórki, odkładamy je na bok. W mniejszej miseczce przygotowujemy mąkę, a w następnej rozkłócamy jajka. Krewetki rozkładamy na papierowym ręczniku kuchennym by pozbyć się nadmiaru wody.
Krewetki doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Każdą krewetkę obtaczamy w mące, następnie w rozmąconym jajku, a na koniec w Panko i wiórkach. Każda krewetka musi być dokładnie pokryta panierką.
Zapanierowane krewetki wrzucamy partiami po kilka sztuk do rozgrzanego oleju i smażymy ok. 2-3 minuty do uzyskania złotego koloru. Usmażone krewetki odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym by wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy ciepłe z wybranymi sosami, np. chilli lub podobnym. Gotowe!