Przepisy Śniadania

Jajecznica z kurkami

Kurki są pysznym dodatkiem do wielu dań. Możemy używać ich do sosów lub na przykład jako nadzienie pierogów czy naleśników. Dziś ten leśny skarb urozmaici nam jajecznicę. Banalnie prosty przepis, który nikomu nie sprawi problemu. Kilka chwil i smakowite śniadanie gotowe. Sprawdźcie sami! 😉

Czas całkowity 10 minuty

Składniki:

  • garść kurek
  • 1 mała szalotka
  • 2 jajka
  • masło
  • sól pieprz

Sposób wykonania:

  • Kurki oczyszczamy, opcjonalnie kroimy na mniejsze kawałki, szalotkę kroimy w kostkę. Kurki i szalotkę podsmażamy kilka minut na odrobinie masła doprawiając solą i pieprzem.
  • Jajka roztrzepujemy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy jajka do patelni i smażymy do ścięcia od czasu do czasu mieszając. Gotowe!
Drukuj przepis

3 Comment

  1. Wygląda apetycznie, akurat kurek w tym roku jest dostatek. Na pewno wypróbuję Twój przepis. A i muszę dodać, że strasznie podobają mi się zdjęcia na Twoim blogu, ten minimalizm aż zachęca do jedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis