Przepisy Śniadania

Jajecznica z kurkami

Kurki są pysznym dodatkiem do wielu dań. Możemy używać ich do sosów lub na przykład jako nadzienie pierogów czy naleśników. Dziś ten leśny skarb urozmaici nam jajecznicę. Banalnie prosty przepis, który nikomu nie sprawi problemu. Kilka chwil i smakowite śniadanie gotowe. Sprawdźcie sami! 😉

Czas całkowity 10 minutes

Składniki:

  • garść kurek
  • 1 mała szalotka
  • 2 jajka
  • masło
  • sól pieprz

Sposób wykonania:

  • Kurki oczyszczamy, opcjonalnie kroimy na mniejsze kawałki, szalotkę kroimy w kostkę. Kurki i szalotkę podsmażamy kilka minut na odrobinie masła doprawiając solą i pieprzem.
  • Jajka roztrzepujemy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy jajka do patelni i smażymy do ścięcia od czasu do czasu mieszając. Gotowe!
Drukuj przepis