Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy wzdłuż tworząc 2 filety. Każdy filet doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Następnie obtaczamy każdy filet w mące i smażymy na średnim ogniu na 2 łyżkach masła, po kilka minut na każdej stronie do uzyskania złotego koloru. Podczas smażenia posypujemy kurczaka odrobiną pieprzu cytrynowego.
Kurczaka przekładamy na talerz i przykrywamy folią żeby nie wystygł. Na tę samą patelnię wrzucamy szparagi, dodajemy odrobinę soli, polewamy połową soku z cytryny i smażymy je przez kilka minut, aż nabiorą soczystego, zielonego koloru. Przekładamy je na talerz. Usuwamy z patelni przypalone kąski jeżeli takie są.
Cytryny kroimy w plastry, następnie układamy je na tej samej patelni i smażymy na każdej ze stron po ok 2-3 minuty aż się skarmelizują (możemy tu dodać 1 łyżeczkę masła by uniknąć przypalenia). Ściągamy cytryny na talerz, a do patelni dodajemy miód, resztę soku z cytryny i pozostałe masło. Mieszamy do rozpuszczenia masła i połączenia składników. Na talerzach układamy szparagi, na nie kładziemy naszego kurczaka i plastry cytryny, a całość polewamy sosem. Gotowe!