Przekąski Przepisy Przystawki

Spring rolls z krewetek

Walentynki tuż tuż, trzeba więc pomyśleć o romantycznej kolacji dla dwojga. Warto skorzystać z pomocy matki natury i zwrócić się w stronę pysznych afrodyzjaków jakie ma w zanadrzu 😉 Jednym z najpopularniejszych afrodyzjaków są oczywiście krewetki! Dlatego dziś mam dla Was banalnie prosty i szybki przepis na apetyczną przekąskę – spring rolls z krewetek! Sprawdźcie koniecznie! 😉

Spring rolls z krewetek

Składniki

  • 20 krewetek
  • 20 małych krążków papieru ryżowego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Krewetki oczyszczamy pozostawiając ogonki. Przekładamy je do miski i doprawiamy solą i pieprzem. Krążki papieru ryżowego moczymy pojedynczo przez 30s w ciepłej wodzie. Każdy krążek kładziemy na czystej ściereczce, składamy go na pół i zawijamy w niego krewetkę tak, by jej ogonek wystawał.
  2. W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Krewetki smażymy partiami ok. 3-4 minuty aż nabiorą złotego koloru. Świetnie sprawdzi się do nich sos chilli. Smacznego!
http://mostekwkuchni.pl/spring-rolls-krewetek/

Podziel się z innymi

Podobne wpisy