Kurki są pysznym dodatkiem do wielu dań. Możemy używać ich do sosów lub na przykład jako nadzienie pierogów czy naleśników. Dziś ten leśny skarb urozmaici nam jajecznicę. Banalnie prosty przepis, który nikomu nie sprawi problemu. Kilka chwil i smakowite śniadanie gotowe. Sprawdźcie sami! 😉
Składniki:
- garść kurek
- 1 mała szalotka
- 2 jajka
- masło
- sól pieprz
Sposób wykonania:
- Kurki oczyszczamy, opcjonalnie kroimy na mniejsze kawałki, szalotkę kroimy w kostkę. Kurki i szalotkę podsmażamy kilka minut na odrobinie masła doprawiając solą i pieprzem.
- Jajka roztrzepujemy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy jajka do patelni i smażymy do ścięcia od czasu do czasu mieszając. Gotowe!
Wygląda apetycznie, akurat kurek w tym roku jest dostatek. Na pewno wypróbuję Twój przepis. A i muszę dodać, że strasznie podobają mi się zdjęcia na Twoim blogu, ten minimalizm aż zachęca do jedzenia.
Dziękuję ślicznie 🙂 Zawsze staram się, by zdjęcia nie były przekombinowane, a na pierwszym planie było to, co powinno. Cieszę się, że ktoś to docenia 🙂
Dziękuję! Staram się 🙂 Cieszę się, że komuś się podoba to, co robię 🙂