Drinki Przepisy

Arbuzowa Margarita

W końcu przyszło lato, a razem z nim upały. W gorący dzień warto uraczyć się czymś orzeźwiającym, a nic tak nie krzyczy „urlop” i „lato” jak kolorowe drinki! Tym razem mam dla Was Margaritę z soczystym arbuzem, nie dziękujcie 😉

Automatycznie zapisany szkic

Składniki

  • 3 i 1/2 szklanki miąższu z arbuza
  • 1/2 szklanki tequili
  • 1/2 szklanki soku z limonki
  • 1/2 szklanki likieru pomarańczowego (opcjonalnie, wymienne na sok pomarańczowy)
  • Limonka i cukier do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Arbuza wrzucamy do blendera i robimy z miąższu puree. Przelewamy do pojemnika i mrozimy ok. 3h.
  2. Kiedy arbuz się zmrozi wrzucamy go ponownie do blendera, dodajemy resztę składników i blendujemy.
  3. Limonkę kroimy na pół, następnie w ćwiartki. Brzegi szklanek przecieramy kawałkiem limonki. Następnie wilgotne brzegi maczamy w cukrze. Ostrożnie wlewamy drinki do szklanek, dekorujemy kawałkami limonki. Gotowe!
http://mostekwkuchni.pl/arbuzowa-margarita/

Podziel się z innymi

Podobne wpisy